Podcast #15

Totul conectat

In acest episod discut despre o tema foarte interesanta, cunoscuta sub numele de Internet of Things. Voi explica ce este de fapt acest Internet al lucrurilor si cum ne pot ajuta device-urile interconectate in viata de zi-cu-zi, ce dimensiuni se estimeaza sa aiba aceasta industrie in continua dezvoltare, unde va ajunge si cine, unde cat si cum va detine datele preluate.

  • Publicat: 01.12.2014
  • Durata: 17 min 52 sec

Totul conectat

Internetul a depașit perioada în care era destinat doar web-ului, FTP-ului sau e-mail-ului. Da utilizăm încaă aceste servicii... zilnic chiar, dar mai mult decât atât: conectâm orice device capabil să trimită date pentru a ne face viața mai ușoară sau pentru a ne îmbunătăți afacerea, orașul sau țara și beneficiile sunt imense conform celor de la Cisco, care estimează că până în 2022 vor aduce companiilor din domeniu profituri de 19 000 de miliarde de dolari!

Un exemplu banal în acest domeniu este iluminatul public care poate cunoaște prima evoluție datorita tehnologiei informației. Orașe precum Tokyo, Lyon, Miami sau alte mari orașe din întreaga lume par adevărate mine de aur pentru integratorii și operatorii de astfel de sisteme conectate la centrele de date. Orașele devin "inteligente".

Se poate de asemenea ca furnizorii de servicii de furnizare de electriciate, gaze, apă să contorizeze wireless și să citească sau blocheze direct accesul prin intermediul software.

Internet of Things este util, ne poate face viața mai ușoară, poate ajuta instituțiile sau utilizatorii casnici dar și afacerile să economisească bani pe termen mediu și lung dar va fi nevoie neapărat de o legislatie la nivel mondial pentru limitarea accesului la datele furnizate sau la modul de colectare și utilizare a acestora.

Prin intermediul Internet of Things viitorul a început, dar încă se lucrează la stabilirea unui cadru legislativ optim în interesul tuturor părților.

Ce înveți

  • Ce înseamnă IoT
  • Care este viitorul Internet of Things
  • Care este dimensiunea acestei industrii

Ne găsești și pe
platformele de podcasting

RSS
RSS
 

Cauți ceva?