Cei mai faini invitați vin la Burzcast

Jim Rohn spunea că "You are the average of the five people you spend the most time with."
Petrece timp de calitate în compania unor invitați faini, precum:

Monica Disculescu

"Emojineer" la Google


 

Paul Ardeleanu

Antreprenor, speaker, Swift Developer


 

Nicoleta Benga

Account Manager pe Marketing Solutions la LinkedIn


 

Cosmin Tătaru

Antreprenor, fondator Windows fără Limite, Microsoft MVP


 

Dan Berte

Director IoT la BitDefender


 

Roxana Bălan

Antreprenor, co-fondator This Is Not a Storm


 

Tudor Bîrlea

Antreprenor, co-fondator This Is Not a Storm


 

Ela Iliesi

Antreprenor, co-fondator Rezistența Online


 

Flavia Hirișcău

Blogger la NoiDoiSiBebe.ro


 

Melania Galea

Antreprenor, co-fondator Catwalk15


 

Vlad Tăușance

Antreprenor, fondator People & People


 

Raluca Crișan

Travel Blogger la Borderless.ro


 

Florin Roșoga

Antreprenor, autor, mentor personal


 

Andreea Stör

Antreprenor, fondator Floristiq Art


 

Mihai Tătăran

Antreprenor, Microsoft Regional Director


 

Andreea Tudorache

Community Manager, Catalyst


 

Gazda podcastului românesc Burzcast

Podcastul românesc Burzcast este realizat de către Răzvan Burz.

Răzvan este soț și tată, antreprenor, deține o serie de branduri de consultanță, servicii și produse software pe care le gestionează împreună cu echipele din România, Marea Britanie și SUA.

Din 2006 de când lucrează în domeniul IT, Răzvan a acumulat cunoștințe în cele mai variate nișe despre care vorbește și în podcast, singur sau împreună cu invitații săi.

Vezi și articolele lui Răzvan Website-ul lui Răzvan

Un podcast este un show/o emisiune în format digital, înregistrată sau salvată într-un format digital, audio sau video, și apoi acest conținut postat pe Internet.

Această emisiune sau conținut digital de orice fel ar fi poate fi descarcat de către oricine dorește sau de cine are acces la acel URL de download, prin intermediul site-ului public al producătorului sau prin subscrierea la fluxul RSS al respectivului podcast.

Burzcast este un podcast al lui Răzvan Burz, pe care îl realizează din vara anului 2014.

Realizatorul podcastului, Răzvan are cunoștințe avansate în domeniul IT, lucrul cu clienții agenției l-au purtat printr-o miriadă de verticale.

Emisiunea audio (podcastul audio), in format MP3, dispune de un flux RSS prin intermediul căruia podcastul este preluat de către directoarele și platformele de podcasting, notițele episodului și o serie de keywords. Tot conținutul este mereu disponibil prin intermediul site-ului oficial al podcastului românesc, Burzcast.

Pe lângă podcastul audio, Burzcast™ cuprinde articole și conținut video. Blogul conține textele realizate, începând din anul 2009, de către Răzvan Burz. Video log-ul (vlog) conține emisiuni video înregistrare de către Răzvan sau partenerii Burzcast. Dacă ești membru Burzcast™ VIP, primești conținut adițional, la care vizitatorii website-ului au acces limitat sau restricționat.

Burzcast™ VIP este newsletterul Burzcast™, prin intermediul căruia abonații primesc conținut util din domeniile tratate de Burzcast™, oferte și discount-uri pentru produse și servicii, ore de consultanță gratuită și multe altele, toate acestea fiind restricționate și oferite exclusiv membrilor Burzcast™ VIP.

Tu faci parte din comunitatea Burzcast™ VIP?

Cea mai importantă componentă a Burzcast™ este podcastul audio. În decembrie 2017, acesta depășea 47 000 de ascultări, fiind redat în multe țări în jurul lumii.

Într-un podcast audio, precum este Burzcast, unul sau mai mulți experți împărtășesc din experiența și expertiza lor cu ascultătorii. În mod normal un consultant experimentat nu beneficiază de timpul necesar să ofere fiecărei persoane care dorește 30 de minute de consultanță. În cadrul unei emisiuni podcast, experții împărtășesc gratuit din cunoștințele lor cu oricine dorește să îi asculte. Nu este, oare, acesta un cadou frumos pentru dezvoltarea personală?

Subiectele discutate într-un podcast pot varia, de la tehnologii, la știri, subiecte politice, religioase, legale, opinii, practic orice se poate scrie într-un blog. Un alt bun exemplu sunt podcasturile oferite sub formă de completare a lecțiilor profesorilor, cu exemple noi, studii de caz și orice nu este prezentat în manualele actuale. Aceste materiale sunt apreciate de către studenți sau cercetători în domeniu, transformând astfel deschiderea pe care un material îl are la nivel național sau chiar mondial.

Fiecare dintre cele trei forme de new media are avantajele și dezavantajele sale. Mizăm mult pe componenta audio deoarece ea ne ajută să "câștigăm timp", permițând unui ascultător să efectueze multiple acțiuni concomitent. Astfel, poți asculta un podcast în timpul unei deplasări, în timp ce faci fitness, curat în casă sau lucrezi ceva care nu necesită toată atenția ta. Nu poți face acest lucru nici cu un blog, unde trebuie să te concentrezi complet la ceea ce citești și nu îl poți consuma, de exemplu, la volan, nici un un vlog, care necesită și mai multă atenție din partea ta. Partea cea mai simpatică este că multe persoane doar ascultă vlog-urile.

Gary Vaynerchuk recunoște că "The future is audio and voice" și demonstrează motivul pentru care, încercând să acumulăm din ce în ce mai multe date, putem câștiga timp prin intermediul conținutului audio, denumit podcast.

Ah și dacă nu ne credeți, întrebați de ce Apple dezvoltă activ platforma lor de podcasting.

NU! Un podcast audio poate fi ascultat on-demand. Acest lucru înseamnă că un podcast poate fi ascultat atunci când dorim, de unde dorim, de câte ori dorim.

Putem începe să ascultăm un podcast seara, când pregătim cina, iar dimineața să recapitulăm pasajele mai importante, pentru a lua notițe sau îl putem finaliza de ascultat doar dimineață sau în pauza de prânz de a doua zi. Nu se poate face acest lucru cu o emisiune la radio/TV, pe care trebuie să o ascultăm atunci când ea este difuzată, nu după dorința noastră. În acest lucru constă și avantajul! Faptul că acest conținut îl consumăm când dorim noi, nu când consideră realizatorii/decidenții postului radio/TV că trebuie ascultat.

De asemenea, un podcast are de obicei scopul de a fi ascultat on-demand, de aceea postarea emisiunilor din arhiva a unor posturi de radio sau TV, cum procedează multe dintre ele la noi în țară, nu reprezină un podcast ci doar o arhivă postată online.

Există multipli bloggeri de succes și în România, dar, din păcate, podcast-urile românești sunt destul de rare, către inexistente.

Producerea unui podcast presupune mai multă muncă decât redactarea unui articol pe blog. Specialiștii în new media, cum este cunoscut domeniul media digital, necesită echipamentul și timpul necesar pentru montarea unei emisiuni.

De asemenea, multă lume nu are răbdarea necesară și renunță foarte repede, mai ales în momentul în care zgomotul este prea puternic pentru a putea vedea rezultatele financiare imediate. Păcat! Codruț Baciu spunea foarte bine, într-un interviu pe care l-a luat Burzcast: "podcastul este un maraton, nu un sprint".

Misiunea Burzcast™

Misiunea noastră și a acestui podcast este de a inspira și de a ajuta oamenii, de la antreprenori la intraprenori să aibă o muncă mai ușoară și mai mult timp de petrecut alături de cei dragi sau făcând activități care le plac cel mai mult. Așa cum spune și motto-ul nostru: "it’s personal. It’s for you!."

Cel mai rău lucru este să faci ceva ce nu trebuie să faci deloc. Din acest motiv, la Burzcast™ vom împărtăși cu ascultătorii, singuri sau împreună cu invitații noștri, din opiniile, experiența și modul de lucru referitor la anumite tool-uri care pe noi sau pe invitați ne ajută să fim mai productivi sau care pur și simplu ne fac să ne simțim mai bine.

Istoria Burzcast

Burzcast Podcast Romanesc
din 2009 conținut de calitate
Dev-Vision Podcast

Împreună cu colegul său, Cosmin Tarța, tot developer, Răzvan Burz începe primul podcast românesc despre tehnologie. A fost lansat un singur episod, mult editat, de 1h, denumit Dev-Vision Podcast.

Dev-Vision Labs Podcast

Răzvan este convins că un podcast poate ajuta un brand și reîncepe podcastul său, denumit Dev-Vision Labs Podcast. Acest episod este înregistrat cu un Livescribe Echo smartpen și realizează în paralel un pencast.

Se lansează Burzcast

Răzvan Burz, consultant IT pentru companii din multiple țări lansează, împreună cu soția sa, primul podcast românesc despre tehnologie, productivitate & management.

Primul podcast românesc pe Stitcher

După o scurtă converație prin email cu editorii Stitcher Radio, Burzcast Podcast devine primul podcast românesc pe Stitcher Radio. De atunci multiple alte podcasturi românești se înscriu în Stitcher.

We Are The Nights

Prin amabilitatea Global Deejays și Envegas, realizatorii melodiei "We Are the Nights", Burzcast integrează melodia în cadrul intro-ului și outro-ului Burzcast. Melodia este apreciată de mulți ascultători ai podcastului.

Școala de podcasting™

Împreună cu amicul său, Cosmin Tătaru, Răzvan Burz prelansează proiectul "Școala de podcasting". Între timp proiectul se extinde în "Școala de podcasting și new media", un proiect menit să inițieze antreprenorii într-ale new media, în special pe partea de audio și video, oferind suport tehnic și consultanță.

Burz Tech Tips™

Burz Tech Tips™ (#BTT) este lansat pentru ca Burzcast™ să realizele conținut tehnic new media. Conținutul prezintă cunoștințele tehnice ale gazdelor podcastului și video-urilor postate sub brandul Burzcast™.

Updates, upgrades, echipamente și conținut

O primă rundă de investiții interne prind formă la Burzcast sub formă de conținut audio realizat profesionist pentru into de către firma britanică Music Radio Creative. Tot atunci încep investițiile în microfoane, mixere, procesoare de sunet și subscripții mai bune pentru a oferi un nivel calitativ al podcsatului din ce în ce mai crescut.

StartUs Presents: Burzcast

Judith Hagenhofer de la StartUs Magazine, Germania, ia interviu lui Răzvan Burz despre podcastul și business-ul Burzcast. Interviul poate fi citit online.

Ziua Internațională a Podcastului

Burzcast, Florin Roșoga Podcast și TechVolution realizează primul round-table podcast despre podcasturi. Episodul comun, întregistrat între cele trei părți, tratează podcastingul în România și aniversează Ziua Internațională a Podcastului.

REC si la podcast

Răzvan Burz este intervievat de către Codrut Baciu, de la IQads, în cadrul serialului "REC si la podcast". Poți citi articolul despre Burzcast, online, aici.

Burzcast VIP Newsletter

Burzcast introduce un newsletter, denumit Burzcast VIP Newsletter, la care se înscriu repede sute de români minunați, care apoi primesc conținut exclusiv, indisponibil ascultătorilor neabonați. Te poți oricând abona și tu!

Burzcast Short Audio Experience™

Burzcast Short Audio Experience (pe scurt #BSAX) se lansează ca sub-show al Burzcast Podcast™. #BSAX răspunde întrebărilor ascultătorilor în cca. 15 minute de audio sau video. Ascultătorii pot trimite întrebări prin intermediul formularului de contact, iar gazda podcastului răspunde (cu sau fără invitați) acestor întrebări.

Burzcast Podcast™ pe Spotify

Imediat ce Spotify deschide serviciul și către România, Burzcast Podcast™ devine primul podcastul românesc prezent pe Spotify, facilitând tot mai mult consumul podcastului de către vorbitorii limbii române.

Burzcast™ și DevTalks

Burzcast™ înregistrează, în parteneriat cu cea mai mare conferință IT din România, DevTalks, un episod de prezentare și atragere a vizitatorilor la această conferință. DevTalks pune la bataie bilete la această conferință, pentru ascultătorii podcastului.

Burzcast™ și DevTalks (iar)

Am înregistrat încă un episod cu Andreea Tudorache de la DevTalks, despre evenimentul DevTalks din Cluj-Napoca și București. Burzcast™ este și acest an partener DevTalks.

Burzcast™ în noul studio

Ne mândrim cu un nou studio pregătit pentru podcasturile audio și video Burzcast™. Studio-ul dispune de spațiu ecranat, tratat acustic și de noi echipamente, precum un RØDECaster Pro, iesiri și intrări audio pe controller digital, precum și alte features pentru un podcast și mai bun.

Burzcast™ devine parte a rețelei Thinkdigital

Alături de alte 30 de podcasturi românești, Burzcast™ se alătură rețelei Thinkdigital, pentru a susține corect și complet eforturile de sponsorizare în cadrul conținutului realizat de către acest podcast. Pentru orice ține de sponsorizare, inserții publicitare sau episoade sponsorizate, rate card-ul va fi oferit de către partenerul Thinkdigital.

Schimbarea de strategie de business

Datorită schimbărilor din cadrul strategiei business-ului lui Răzvan care e o parte importantă în podcastul Burzcast™, renunțăm complet la serviciile de Producție de Podcasturi pentru terți (clienți) precum și la serviciile de training și promovare a podcasturilor în România, oferite sub denumirea de "Școala de podcasting".

Ascultă un podcast, oriunde esti

Dacă nu ai timp să studiezi ceva nou, ascultă un podcast!
Dacă nu ai timp să citești ceva, ascultă un podcast!
Dacă faci ceva de rutină, ascultă un podcast!

Ascultă Burzcast Podcast!