Burzcast podcast audio
Securizarea WordPress, 1/2

Postat în data de: 26 Feb 2017

Găzduit de către: Razvan Burz

Durată: 47 minute

Categorii: Articole #BTTPodcast

Invitați: Adrian Boioglu


Securizarea WordPress, 1/2

Prezentarea episodului 57

 

WordPress este una dintre cele mai utilizate platforme de CMS din lume care rulează în special pe servere LAMP. WordPress permite realizarea unui număr foarte mare de proiecte, website-uri complexe sau magazine online. Din 2007 de când oferim clienților noștri posibilitatea de a avea un website realizat pe bază de WordPress, am învâțat, prin practică avantajele și dezavantajele securității acestui CMS. Împreună cu Adrian Boioglu, îți prezint și ție o serie de bune practici, împărțite pe parcursul a două episoade din podcast, pentru securizarea website-ului tău construit pe WordPress self-hosted. Acesta este episodul numărul 1 din 2.

 

Acest episod a început inițial sub forma unei singure părți, dar datorită conținutului bogat, chiar și după post-producție, am ajuns la concluzia că este cel mai bine să îl lansăm în două reprize. Acest lucru ajută și la o mai ușoară urmărire și aplicare a principiilor prezentate în discuția din Burzcast-ul actual.

Astfel, acest episod se termină cu prezentarea unui punct din ghidul nostru pentru securizarea WordPress și va continua în următorul episod cu aspectele rămase.

În acest episod am atins puncte precum:

 • Contul de administrator și username-ul implicit
 • Prefixul tabelelor din baza de date
 • Securizarea drepturilor fișierelor și directoarelor
 • Blocarea drepturilor de browsing prin structura de directoare din rădăcina instanței WordPress
 • Key-urile de securitate
 • Ascunderea versiunii de WordPress, care va fi tratată mai pe larg într-un articol sau prezentare video ulterioară
 • Înlăturarea fișierelor readme și license
 • Securizarea wp-content și drepturile de scriere sau citire în acest folder
 • Instalarea plug-inurilor și o serie de recomandări de plug-inuri

Adițional discuției am prezentat încă o serie de bune practici, unele contra cost, altele gratuite, printre care utilizarea unui proxy, gen Sucuri Firewall sau CloudFlare pentru prevenirea unui atac DDoS de o anumită magnitudine.

Am prezentat apoi, foarte pe scurt, importanța unui certificat de securitate SSL, care transformă conexiunea către site într-una securizată peste protocolul HTTPS și care asigură că datele trimise dintre și spre website nu au fost alterate de un posibil atac man in the middle. Tot aici am discutat despre prețul unui certificat de securitate SSL, care poate varia în funcție de comerciant, dar am amintit și de inițiativa Let''s Encrypt pentru certificate valide, gratuite.

La final am sugerat oprirea conexiunilor remote la baza de date, în funcție de tipul de instalare a instanței de WordPress și cum se poate face dacă trebuie totuși să utilizezi un server separat de cel pe care rulează WordPress.

Personal, cred în puterea WordPress. Îl utilizez în munca mea și deși are multe probleme, acestea sunt cel mai adesea rezolvate foarte repede de către comunitate. WordPress ca CMS se pretează multiplelor proiecte. Lucrăm cu și urmărim chiar și proiecte internaționale pe zona de industrial, o zonă cu verticale puțin mai reticente sau... paranoice, care utilizează cu succes WordPress pentru website-urile și aplicațiile lor. Consider totuși că WordPress este și atât de atacat pentru că este atât de popular, iar acest lucru a atras pe mulți atacatori pentru a-și arăta cunoștințele de cracking.Eu, ținând o prezentare despre de ce WordPress pentru companiile din domeniul industrial

  Ascultă pe iTunes

Trimite prietenilor

Ce înveți din Burzcast #57

 • Cum poți securiza website-ul tău WordPress
 • Care sunt o serie de bune practici care te ajută să ai un website WordPress mai sigur
 • Ce trebuie să faci pentru a păstra siguranța website-ului tău
 • Când trebuie să apelezi la un expert pentru a-ți audita și remedia probleme site-ului tău WordPress
 • Când și ce poți face tu pentru a-ți securiza website-ul WordPress fără cunoștințe avansate
 • De ce ne place WordPress
 • Ce plug-inuri WordPress îți recomand să instalezi imediat ce ai instalat WordPress
 • Cine poate utiliza WordPress pentru site-ul companiei, brandului sau organizației lui

Asculta pe Spotify


Burzcast pe Spotify

Sponsori & afiliați

 • Burzware™
  Burzware™ este o companie IT care realizează aplicații web, software și produse tehnice pentru diverse verticale, printre care automotive, IoT industrial, IoT non-industrial, healtcare/medical și multe altele.

Îți mulțumim pentru că ne ești alături, la Burzcast!

Îți mulțumim pentru că ai fost alături de Razvan Burz, Adrian Boioglu și în episodul 57.

Dacă ți-a plăcut acest episod, spune despre Burzcast și prietenilor și ne poți ajuta cu un review onest pe iTunes. Rating-urile și review-urile podcastului sunt extrem de utile și le apreciem. Acestea contează în ranking-ul podcastului, iar gazdele și invitații le citesc pe toate.

Îți mulțumim încă o dată și te apreciem! Te așteptăm în episodul următor!

Înscrie-te la Newsletter

Avem și un newsletter cu care te ținem la curent cu tot ce înseamnă tehnologie, productivitate și management. Curat, fără spam, fără reclame!

Abonează-te la newsletter