Burzcast podcast audio
Inovatie in organizatie

Postat în data de: 05 Feb 2017

Găzduit de către: Razvan Burz

Durată: 33 minute

Categorii: Podcast

Invitați: Roxana Bălan, Tudor Bîrlea


Inovatie in organizatie

Prezentarea episodului 55

 

Am stat de vorbă despre inovație la nivelul organizației cu Tudor Bîrlea și Roxana Bălan de la This Is Not a Storm. Roxana și Tudor mi-au explicat cum procedează pentru a inova în cadrul organizațiilor și companiilor clienților și cum transformă companiile în companii future-proof.

 

Am aflat de la Roxana și Tudor despre parcursul lor și cine sunt, cum au ajuns să fondeze This Is Not a Storm și unde vor să ajungă cu această companie.

Tudor și Roxana mi-au dat câteva idei și principii prin care se poate inova în cadrul unor organizații cu management romantic, care știe că așa se proceda în trecut și așa funcționa. Am aflat apoi care sunt pericolele pe care le ascunde o astfel de gândire învechită.

Există multe start-up-uri care inovează, dar care nu ies pe piață cu un produs concret sau cu un serviciu. Toată munca lor și banii se investesc în cercetare și dezvoltare, fără a ieși pe piață. Start-up-urile, în general, identifică o nișă și o necesitate reală și încearcă să livreze apoi ceva specific, dar nu mereu le iese. De partea cealaltă există companiile mari care pot realiza produse, dar pe care le realizează pentru că le este mai ușor să le realizeze nu pentru că există într-adevăr o cerere în acea nișă sau acel domeniu. This Is Not a Storm adună aceste date de la companii și apoi le oferă un plan de acțiune, un mod de operare.

Am aflat despre modul în care This Is Not a Storm operează și cum devin parte a companiilor clienților pentru a putea audita, din interior, a observa și abia apoi oferi cea mai bună soluție companiilor care au curajul să inoveze.

La final, Roxana ne-a spus despre tool-ul ei de productivitate numărul unu, Yoga. Tudor preferă, în schimb să apeleze la metodologiile Objectives and Key Results (OKR) și Metoda Eisenhower pentru a-și menține productivitatea muncii la cote cât mai crescute.

Cele două carți pe care le-au recomandat Roxana și Tudor le găsești mai jos, la referințe.

  Ascultă pe iTunes

Trimite prietenilor

Ce înveți din Burzcast #55

  • Ce este This Is Not a Storm
  • Cine sunt Roxana Bălan și Tudor Bîrlea
  • Ce înseamnă inovație în organizație
  • Cum pot inova și cum se pot transforma companiile
  • Ce metodologii de lucru aplică This Is Not a Storm pentru a inova
  • De unde a venit denumirea companiei This Is Not a Storm
  • Cum poți fi productiv în muncă și ce principii sau tool-uri utilizează Tudor Bîrlea și Roxana Bălan

Asculta pe Spotify


Burzcast pe Spotify

Îți mulțumim pentru că ne ești alături, la Burzcast!

Îți mulțumim pentru că ai fost alături de Razvan Burz, Roxana Bălan, Tudor Bîrlea și în episodul 55.

Dacă ți-a plăcut acest episod, spune despre Burzcast și prietenilor și ne poți ajuta cu un review onest pe iTunes. Rating-urile și review-urile podcastului sunt extrem de utile și le apreciem. Acestea contează în ranking-ul podcastului, iar gazdele și invitații le citesc pe toate.

Îți mulțumim încă o dată și te apreciem! Te așteptăm în episodul următor!

Înscrie-te la Newsletter

Avem și un newsletter cu care te ținem la curent cu tot ce înseamnă tehnologie, productivitate și management. Curat, fără spam, fără reclame!

Abonează-te la newsletter